Mässor och trädgårdstrender

Tiden går försvinnande fort och har redan gått in i årets andra månad. Det innebär att våren väntar runt hörnet och det är nu god tid att planera för vad du har i dina krukor och i din trädgård.

Allt om trädgård har nu släppt en lista på årets trädgårdsmässor, både här i Sverige och i andra 508247-lawn-mowernärliggande länder. Det finns i år många mässor att se fram emot – och en hel del nytt inom trädgårdsvärlden vilket självklart är mycket kul. En mässa som många ser fram emot är Gothenburg Green World och den kommer att pågå hela året från och med den 27 februari. Några av nyheterna för i år är att de kommer säljas blommande vårlökar i en nyrenoverad butik i Botaniskas och att Food trucks kommer att stå redo med varmrätter och dryck. I Stockholm är det Nordiska trädgårdar som mest troligt kommer att locka flera besökare. Den kommer i år att hållas i Stockholmsmässan i Älvsjö strax utanför tullarna, från 21 till 24 april.

Övriga bra trädgårdsmässor värda att besöka är Malmö garden show 27-29 maj och Sunne hem och trädgårdsdagar 4- 5 maj. Har du dessutom möjlighet att åka till Köpenhamn bör du inte missa mässan ”Mit hjem er mit slot” 18 – 22 maj.

I trädgården 2016

Om du vill hålla dig trendig när det kommer till din trädgård finns det några saker att ha i åtanke för det nya året. Någonting som rekommenderas och som man tror att allt fler kommer att göra i år är att ta hjälp av en trädgårdsarkitekt eller trädgårdsdesigner, just för att få till det där lilla extra. Det finns mycket bra hjälp att hitta på nätet och du exempelvis alltid fasta priser hos Njuta Trädgårdsdesign. Trendigt för i år är också ätbart, någonting som är roligt eftersom det verkligen ger någonting i trädgården. Det handlar främst om att iv människor lever allt mer ekolgiskt just nu, och om du har möjlighet att odla allt från bär till potatis bör du göra det. Det kommer även att vara trendigt med karaktäristiska trädgårdar. Att exempelvis välja en prydnastall som sticker ut ger mycket struktur till trädgården. Någonting som är helt rätt. Mer trender hittar du här.