Lättskötta krukväxter

Ett hem blir så mycket vackrare och mer levande när man har växter i det. Men de kräver en hel del omtanke och glömmer man bort dem när man till exempel reser bort, kan det sluta illa för dem. Därför kan det vara bra att ha lättskötta växter hemma.

349298-aloe-vera

Ha lättskötta växter hemma

Många är vi som har växter hemma, till exempel i köket. Men hur ofta får man inte slänga blommor för att de vissnat eller börjar se tråkiga ut? Väljer man dock rätt typ av blommor och sköter dem på rätt sätt så kan de hålla sig friska och fina hur många år som helst.

Ett exempel på en väldigt lättskött växt är suckulenten. Dessa växter tål att torka ut mellan vattningarna, vilket innebär att man kan glömma att vattna blomman ett tag utan att den vissnar. Växterna magasinerar nämligen vatten i sina köttiga blad, och man kan till och med resa bort från växten utan problem. Alla kaktusar är till exempel suckulenter, men det finns även andra typer av suckulenter. Läs mer om suckulenter.

Växter som endast behöver lite uppmärksamhet

Peperomia är en annan grupp växter som kan klara sig på egen hand en tid. Växten vill gärna ha ljus men inte direkt sol. Den här växten kan man inte lämna utan att vattna men den behöver inte vara dränkt i vatten, vilket innebär att man inte behöver vattna den så ofta. Vill man istället ha en tålig färgglad växt kan man köpa en tradescantia. Den här krukväxten är väldigt tacksam att ha och håller även under en lång tid på egen hand.

Köper man någon av dessa växter kan man åka iväg och inte behöva bekymra sig över att komma hem till trötta eller vissna växter.