Gröna växter ökar värdet på bostaden

Mäklare säger att priset på bostaden kan öka med hela 5-10 procent om man engagerar sig i stylingen inför försäljning. Då man som säljare av bostad vill gå med en så stor vinst som möjligt är det därför väldigt lägligt att köpa hem gröna växter och tvätta fönstren innan fotografering och visning.

Bostadsmarknaden är som alla vet ett väl omtalat ämne. Många säljer, många köper och priserna lever sin egna lilla värld. Som säljare av bostad vill man få ut så mycket pengar som möjligt vilket inte är lätt i alla lägen. Det är mycket som påverkar slutpriset, vissa delar kan man påverka själv och andra inte. Som man skriver om på Leva och Bo kan man öka värdet på bostaden med 5-10 procent om man lägger ner lite extra energi på stylingen. Inför försäljning gäller det att bostaden är i sitt bästa skick och är så attraktiv som möjligt för eventuella köpare.

Det finns många bra tips och att ta del av från experter och mäklare, till exempel mäklare i Malmö. Det är inte alltid som man känner sig fylld av information och alltid finns det frågor som man behöver ha svar på. Precis innan försäljning är det stylingen som är viktigast, men det är inte alla gånger som man vet hur man ska gå till väga. Ett säkert kort är dock att ta in allt som har med växtriket att göra.

Styla med gröna växter

Med gröna växter kan man skapa en helt annan känsla och atmosfär i bostaden. Rätt kruka, rätt storlek och rätt typ av växt kan faktiskt göra att bostaden tycks vara mer värd än vad den var innan. På Femina skriver man om hur man ska tänka när man stylar hemmet med gröna och levande toner. Grönt är faktiskt vårens trendigaste färg.

  • Var inte rädd att ta in stora växter i hemmet. Mäktiga inomhusträd kan liva upp ett helt rum.
  • Välj en kruka som framhäver växten. En stor kruka för stora växter och en mindre för de taniga. Man vill inte att krukan ska ta över och få växten att hamna i bakgrunden.
  • Plantera mer. Snittblommor i all ära, men krukväxter håller längre.
  • Vem har missat att kaktusen är det hetaste? Det taggiga monstret i en lerkruka gör alla hem trendiga.