Dags för växter i köket

Köket är en fantastisk plats att jobba på med inredning, och även växterna får en allt mer central roll i köket! Det kanske inte är de klassiska växterna det handlar om, utan snarare saker som går ihop med vad köket faktiskt är till för – att laga mat i. Vad betyder det här egentligen? Jo, att örterna fått en mer självklar plats i köket!

När man tänker på inredning i köket så är det vissa saker man givetvis tänker på, som att man ska ha fina vitvaror från www.cylinda.se och bra köksredskap att använda sig av. Man tänker kanske också på matbord, lampor och liknande, men hur många tänker egentligen på växterna? Tidigare har växterna i köket bara varit något som stått i fönstret, kanske några pelargoner som du har kunnat kika genom när du ska spana på vad grannen egentligen håller på med i trädgården bredvid. Men i dag är det mer än så, idag bryr vi oss om att göra vackert för krukväxterna även i köket, och inte minst så har fler och fler börjat intressera sig för att odla och ha färska örter i köket.

Krukväxterna får en plats i köket

Tidigare har vi kanske främst använt torkade blad och örter när vi kryddat vår mat, men i takt med att allt fler upptäcker de många sidor som finns hos matlagningen så blir fler benägna att pröva färska örter. Många av dem är väldigt enkla att ta hand om, och om du själv inte vill odla dem från frön kan du alltid köpa färdiga krukor med växter i mataffären och plantera om dem hemma. Göteborgsposten har här skrivit om hur man ska sköta sin örtaträdgård och vilka olika örter man kan välja att ha. Läs tipsen du hittar där och sätt sedan igång med att inreda din trädgård med en massa härliga örter och xäter!