Bra trädgårdstips för våren

Våren är äntligen här och det är dags att ta sig ut för fixa fint i trädgården. Vi bjuder på några enkla tips!

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om diverse trädgårdsmässor som du nu till våren kan besöka. Bland annat handlar det om Nordiska trädgårdar som kommer att hållas på Stockholmsmässan i Älvsjö strax utanför Stockholms innestad. Denna mässa är öppen 21-124 april, och i övriga delar av Sverige kommer mässorna att vara i maj. Med andra ord dröjer det lite innan säsongen verkligen drar igång – men det betyder inte att du inte kan tjuvstarta.

Lugn & ro i trädgården

När det kommer till att ordna i trädgården infinner sig för många ett lugnt. Det är skönt att vara i det3977366-beetroots gröna – i det naturliga – och det är många som även kan koppla bort stressrelaterade saker, som behovet att kolla jobb-mejlen eller se om någon skrivit på Facebook-chatten. Det är dock viktigt att man har en någorlunda plan innan man börjar med att arbeta i trädgård, annars kan det mest bli förvirrat och istället för den fina upplevelsen man förväntade sig slutade det hela i ännu mera stressa. Det du bör göra är att skriva en lista där du punktera upp det som ska göras under våren, på så vis kommer du lättare få en överblick och kunna planera. Det första man ska göra nu under våren i trädgården är att rensa, så det kan vara en bra punkt att börja med. Börja med att kratta undan löv och dylik som samlats på gräsmattan och när du väl fått upp det mesta kan du slå dig ner i rabatten och se vad som måste fixas där. En av de som har full koll på hur trädgården ska hanteras på våren är Stefan och i en artikel här ger han mycket bra och enkla tips för en finare vårträdgård:

– Jag har tagit bort en del mindre kvistar på äppel- och päronträden, kvistar som växer uppåt och inåt, för att få en bättre form på träden, säger han och går före mot några äppelträd.