Blomstrande höstaltan trendigt

Är du en sådan som bara förgyller din altan på sommaren? Det är frestande att bara låta förfallet komma när hösten drar in, men är det ändå inte trevligare om du kan åtnjuta en vacker altan även på hösten? Fyll altanen med ljung och murgröna, så ska du se att altanen blir vacker. Vi skriver om ljusslingor och tipsar om vidareläsning för dig som är sugen på att bygga ut balkongen.

På sommaren är det många som slipar sina altangolv och byter ut sina altanräcken till några finare och i bättre material. Inspirationen flödar och vår favorit just nu är Wernamo Designs räcken som du kan hitta här: https://wernamodesign.se/produkt-kategori/racken/. Här kan du få lite inspiration.

Nog för att vi tycker att man ska piffa upp sin altan ordentligt på sommaren, så är det ju synd om man sedan inte kan njuta av den sedan. Därför tycker vi att du ska låta dig inspireras av höstens färger, sätta upp fin belysning och göra din altan riktigt vacker!

Inspiration till altanen

Något vi tycker är otroligt vackert är ljusslingor. Välj några med olika färger och trä över altanen så att den lyses upp på ett mysigt sätt. Placera krukor i olika storlekar och låt murgröna klänga över dina räcken. Ljung håller sig fint hela vintern, och det kan aldrig bli för mycket av det! Höstaltanen är mysig att åtnjuta en kopp varm dryck på och bara sitta och begrunda över höstmörkret. Varför inte placera en ljuslykta bredvid altandörren? Det gör att det ser ännu varmare och finare ut, och det blir vackert att se från utsidan för förbipasserade.

Att bygga altan

Det är inte helt svårt att bygga en egen altan om du inte har en, eller om du vill riva den och bygga den på nytt. Här finns en bra genomgång på hur du kan bära dig åt som många använder sig av för att få tips och information. Tänk på att det krävs bygglov om altangolvet är högre än 1,2 meter och om det finns ett rum under. Om du vill glasa in balkongen krävs också bygglov.